Lesmateriaal Primair Onderwijs

 

Jong geleerd is oud gedaan! Financieel bewustzijn als kind, is de basis van financiële zelfredzaamheid later. Natuurlijk leren kinderen rekenen en informatievaardigheden op school, tijdens uw lessen. Maar financiële educatie heeft nu geen vaste plek in het onderwijs. Het is daarom goed om hier extra aandacht aan te besteden. De volgende lesmaterialen kunnen daarbij helpen:

Wat voor een vriend ben jij?
Met deze les voor groep 7 en 8 worden kinderen aan het denken gezet over vriendschap, hun rol in de vriendengroep en hoe belangrijk het is om vrienden te hebben. Een eerste stap naar meer bewustwording over het belang van sociaal kapitaal en een sociaal netwerk. Een uitgebreid sociaal netwerk kan kinderen die in armoede opgroeien kansen bieden en vooruit helpen. Je bent meer waard dan wat er op je bankrekening staat! Het lesmateriaal bevat een digitale Quiz, een film om met elkaar over in gesprek te gaan, een werkblad en een docentenhandleiding. Bekijk de materialen hier

Weet jij wat je verlanglijstje kost?
Dit lesmateriaal biedt ondersteuning bij het gesprek in de klas over omgaan met geld in de maand december. Van verschillen in inkomen tot keuzes. En hoe goed kennen jullie elkaar? Het lesmateriaal bestaat uit een werkblad, korte filmpjes, een docentenhandleiding, een huiswerkblad en een informatieblad voor ouders. Bekijk de materialen hier.

De Week van het geld is een landelijke projectweek voor het onderwijs over het belang van leren omgaan met geld. De gemeente Almere doet jaarlijks actief mee en organiseert samen met financiële instellingen en maatschappelijke partners verschillende activiteiten op scholen en in de stad. De Week van het geld wordt in georganiseerd van 22 tot en met 26 maart 2021.

Ga naar de inhoud