Alle jongeren in Almere ontvangen vlak voor hun 18e verjaardag een felicitatiekaart van de gemeente. De kaart bevat een overzicht van wat je moet, maar ook van wat je mag als je 18 bent. Ook helpt het jongeren te beseffen dat er wat gaat veranderen.

 

Wethouder Froukje de Jonge: “18 worden is een bijzonder en belangrijk moment. Je bent immers op dat moment volwassen en zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die je neemt, zoals over je geldzaken. Om jongeren ook praktisch op weg te helpen is er daarom een online tool gemaakt die met de QR code op de felicitatiekaart kan worden gestart. Na het beantwoorden van een aantal vragen toont de tool een persoonlijk eindresultaat van wat er nog moet worden geregeld en waar je dat kunt doen. Denk aan een zorgverzekering kiezen en zorgtoeslag of DigiD aanvragen. Hiermee helpen we jongeren op weg om zich voor te bereiden op financiële zelfstandigheid.”

 

De felicitatiekaart en online tool zijn onderdeel van het preventieprogramma 18 in Almere en voorbereiding op financiële zelfstandigheid. Gratis lesmateriaal voor het VO en MBO voor Almeerse scholen biedt extra ondersteuning en verdieping op de onderwerpen die centraal staan op de felicitatiekaart en in de online tool.

 

Ben je leraar en wil je de felicitatiekaart en online tool gebruiken in je lessen? Hieronder vind je de links naar zowel het lesmateriaal, de felicitatiekaart als de online tool 18 in Almere!

Ga naar de inhoud